ANUNȚ CONCURS RECRUTARE POSTURI CONTRACTULE – MEDIC VETERINAR ȘI ASISTENT VETERINAR – 11.11.2024

În conformitate cu prevederile Hotărârii nr. 1336/28.10.2022 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind organizarea și dezvoltarea carierei personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publiceDirecția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița, cu sediul în Slobozia, strada Lacului, nr. 12, organizează concurs pentru ocuparea, pe perioadă determinată, a unor posturi contractuale de execuție, vacante dupa cum urmeaza:

  • medic veterinar, gradul II si  aprobat în structura Ordinul PreşedinteluiN.S.V.S.A. nr. 64/2007;
  • Asistent veterinar, gradul I aprobat in structura Ordinul Presedintelui A.N.S.V.S.A. nr. 64/2007.

Concursul constă în susținerea următoarelor probe, la sediul  Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița:

  • proba scrisă în data de 11.11.2024, ora 10.00;
  • Interviul se va sustine in termen de 4 zile lucrătoare de la data susținerii  probei scrise.

Dosarele de înscriere la concurs se pot depune în termen de 10 zile lucrătoare de la data publicării anunțului pe pagina proprie de internet si pe portalul posturi.gov.ro , în perioada 18.10.2024 – 31.10.2024 inclusiv, intre orele 08.00-16.30.

Cerintele specifice sunt prevăzute la art.15 din Hotărârea Guvernului nr. 1336/2022

1)  Condiţiile specifice necesare participării la concurs pentru ocuparea postului  contractual de  medic veterinar, gradul II, sunt următoarele:

  • studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul fundamental științe biologice și biomedicale, ramura de știință medicină veterinară, domeniul de licență medicină veterinară, specializarea medicină;
  • Vechimea in specialitatea studiilor necesare ocupării postului – 5 ani;

2)       Conditiile specifice necesare participarii la concurs pentru ocuparea postului contractual de asistent veterinar, gradul I, sunt urmatoarele:

  • Studii medii absolvite cu diploma de bacalaureat in domeniul veterinar
  • Vechime in specialitatea studiilor 3 ani.

Dosarul de concurs:

Pentru înscrierea la concurs candidații vor prezenta un dosar de concurs care va conține documentele prevăzute la art. 35 din Hotărârea Guvernului nr. 1336/2022

 

Bibliografie și tematică

Concurs recrutare pentru ocuparea  postului contractual vacant de medic veterinar, gradul II,  aprobat pe perioada determinata  in structura Orinul Presedintelui ANSVSA nr. 64/2007  actualizat

  1. Regulamentul ( UE ) 2017/625 privind controalele oficiale și alte activități oficiale efectuate pentru a asigura aplicarea legislației privind alimentele și furajele, a normelor privind sănătatea și bunăstarea animalelor, sănătatea plantelor și produsele de protecție a plantelor

– art.9,  norme generale privind controalele oficiale

– art.10, operatorii, procedeele și activitățile care fac obiectul controalelor oficiale

– art.14, metodele și tehnicile de control oficial

– art.15, obligațiile operatorilor

– art.18, norme specifice privind controalele oficiale și pentru acțiunile întreprinse de către autoritățile competente în legătură cu producția de produse de origine animală destinate consumului uman

– art. 19, norme specifice privind controalele oficiale și pentru acțiunile întreprinse de către autoritățile competente în legătură cu reziduurile de substanțe relevante din alimente și furaje

  1. Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/627 de stabilire a unor modalități practice uniforme pentru efectuarea controalelor oficiale asupra produselor de origine animală destinate consumului uman

– art. 3 și art. 4, cerințe specifice pentru auditurile efectuate de către autoritățile competente în unitățile care manipulează produse de origine animală

– cerințe specifice privind efectuarea controalelor oficiale și frecvența minimă uniformă a controalelor oficiale asupra cărnii proaspete

– art. 7, cerințe suplimentare pentru auditurile desfășurate în unitățile care manipuleză carne proaspătă;

– art. 9, obligațiile autorităților competente în ceea ce privește controalele documentelor

– art. 10, obligațiile medicului veterinar oficial în ceea ce privește controalele documentelor

– art. 11, cerințe privind inspecția ante-mortem la abator

– art. 12, cerințe privind inspecția post-mortem

– art. 14, cerințe suplimentare pentru inspecța post-mortem

– art. 39, măsuri privind comunicarea rezultatelor controalelor oficiale

– art. 45, măsuri în caz de nerespectare a cerințelor pentru carnea proaspătă

  1. Regulamentul delegate (UE) 2019/624 privind norme specific pentru efectuarea controalelor oficiale vizând producția de carne și zonele de producție și de relocare a moluștelor bivalve vii

– art. 3, criterii și condiții prin care se stabilesc cazurile în care, în anumite abatoare, inspecțiile ante mortem pot fi efectuate de personalul auxiliar official

– art. 7, criteriile și condițiile care trebuie respectate în cazul efectuării inspecțiilor post-mortem sub responsabilitatea medicului veterinar oficial

– art. 8, efectuarea inspecțiilor post mortem de către medical veterinar oficial

  1. Regulamentul (CE) NR. 852/2004 privind igiena produselor alimentare

– obligațiile operatorului din sectorul alimentar, capitolul II, art. 3,4,5 și 6

– cerințe sanitare generale aplicabile tuturor operatorilor din sectorul alimentar, anexa II, capitolele I-XII

  1. Regulamentul (CE) NR. 853/2004 de stabilire a unor norme specifice de igienă care se aplică alimentelor de origine animală

– cerințe specifice, carne de ungulate domestice anexa III, secțiunea I, capitolul I – VII

– cerințe privind mai multe produse de origine animală

– cerințe specifice, carnea de pasăre de curte și de lagomorfe anexa III, secțiunea II, capitolul  I-VII

– cerințe specifice, carne tocată, preparate din carne și carne separată mecanic (csm), anexa III, secțiunea V, capitolul I – IV

  1. Ordinul ANSVSA nr. 64/2007 actualizat – pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind organizarea și desfășurarea activității de control oficial sanitar veterinar efectuat de către personalul de specialitate în unitățile care produc alimente de origine animală.

– art. 14, lit. a, b, c, d, e, f,

– art. 14^1, pct. 2, lit. a, b, c, d și e

– art. 14^1, pct. 3

– art. 14^1, pct. 4

– art. 15, pct.1

  1. Ordinul ANSVSA nr. 10 privind aprobarea Normei sanitare veterinare care stabileşte procedura pentru marcarea şi certificarea sanitară veterinară a cărnii proaspete şi marcarea produselor de origine animală destinate consumului uman

– capitolul III marcarea de sănătate a cărnii ptoaspete, art. 8,9, 10,11,15

– capitolul IV marcarea de identificare a produselor de origine animală, art.19,20, 23

– capitolul V certificarea de sănătate publică veterinară a cărnii proaspete, art. 24

 

Bibliografie și tematică

Concurs recrutare pentru ocuparea  postului contractual vacant de asistent veterinar, gradul I,  aprobat pe perioada determinata  in structura Orinul Presedintelui ANSVSA nr. 64/2007 conform Ordinului ANSVSA nr. 64/2007 actualizat.

 

 

  1. Regulamentul ( UE ) 2017/625 privind controalele oficiale și alte activități oficiale efectuate pentru a asigura aplicarea legislației privind alimentele și furajele, a normelor privind sănătatea și bunăstarea animalelor, sănătatea plantelor și produsele de protecție a plantelor

– art.9,  norme generale privind controalele oficiale

– art.10, operatorii, procedeele și activitățile care fac obiectul controalelor oficiale

– art.14, metodele și tehnicile de control oficial

– art.15, obligațiile operatorilor

– art.18, norme specifice privind controalele oficiale și pentru acțiunile întreprinse de către autoritățile competente în legătură cu producția de produse de origine animală destinate consumului uman

  1. Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2019/627 de stabilire a unor modalități practice uniforme pentru efectuarea controalelor oficiale asupra produselor de origine animală destinate consumului uman

– art. 9, obligațiile autorităților competente în ceea ce privește controalele documentelor

– art. 11, cerințe privind inspecția ante-mortem la abator

– art. 12, cerințe privind inspecția post-mortem

– art. 45, măsuri în caz de nerespectare a cerințelor pentru carnea proaspătă

  1. Regulamentul delegate (UE) 2019/624 privind norme specific pentru efectuarea controalelor oficiale vizând producția de carne și zonele de producție și de relocare a moluștelor bivalve vii

– art. 3, criterii și condiții prin care se stabilesc cazurile în care, în anumite abatoare, inspecțiile ante mortem pot fi efectuate de personalul auxiliar official

– art. 7, criteriile și condițiile care trebuie respectate în cazul efectuării inspecțiilor post-mortem sub responsabilitatea medicului veterinar oficial

– art. 8, efectuarea inspecțiilor post mortem de către medical veterinar oficial

  1. Regulamentul (CE) NR. 852/2004 privind igiena produselor alimentare

– obligațiile operatorului din sectorul alimentar, capitolul II, art. 3,4,5 și 6

– cerințe sanitare generale aplicabile tuturor operatorilor din sectorul alimentar, anexa II, capitolele I-XII

  1. Regulamentul (CE) NR. 853/2004 de stabilire a unor norme specifice de igienă care se aplică alimentelor de origine animală

– cerințe specifice, carne de ungulate domestice anexa III, secțiunea I, capitolul I – VII

– cerințe privind mai multe produse de origine animală

– cerințe specifice, carnea de pasăre de curte și de lagomorfe anexa III, secțiunea II, capitolul  I-VII

– cerințe specifice, carne tocată, preparate din carne și carne separată mecanic (csm), anexa III, secțiunea V, capitolul I – IV

  1. Ordinul ANSVSA nr. 64/2007 actualizat – pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind organizarea și desfășurarea activității de control oficial sanitar veterinar efectuat de către personalul de specialitate în unitățile care produc alimente de origine animală.

– art. 14, lit. a, b, c, d, e, f,

– art. 14^1, pct. 2, lit. a, b, c, d și e

– art. 14^1, pct. 3

– art. 14^1, pct. 4

– art. 15, pct.1

  1. Ordinul ANSVSA nr. 10 privind aprobarea Normei sanitare veterinare care stabileşte procedura pentru marcarea şi certificarea sanitară veterinară a cărnii proaspete şi marcarea produselor de origine animală destinate consumului uman

– capitolul III marcarea de sănătate a cărnii ptoaspete, art. 8,9, 10,11,15

– capitolul IV marcarea de identificare a produselor de origine animală, art.19,20, 23

– capitolul V certificarea de sănătate publică veterinară a cărnii proaspete, art. 24

Relaţii suplimentare la sediul DSVSA Ialomița din Slobozia str. Lacului, nr. 12 sau la nr.tel. 0243232069, Compartimentul Juridic si Resurse Umane, jr. Popi Adriana