INFORMARE ACȚIUNI INSPECȚIE ȘI CONTROL

 

                    În conformitate cu prevederile Programului de supraveghere şi control  în domeniul siguranţei alimentelor, în luna octombrie consilierii din cadrul DSVSA Ialomiţa au efectuat 126 acțiuni de control în abatoare, unități de tranșare a cărnii, unități de procesare și depozitare a alimentelor de origine animală, în unitățile de vânzare cu amănuntul (carmangerii, măcelării, unități de alimentație publică, pizzerii, cantine, unități tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie / patiserie, supermarket, magazine alimentare, etc) .

 

În timpul verificărilor efectuate au fost constatate mai multe abateri de la normele de siguranța alimentară, încălcându-se prevederile legale privind :

–  etichetarea și ambalarea produselor alimentare;

– asigurarea unor condiții de igienă care să prevină contaminarea;

– respectarea perioadei de valabiliate stabilită de producători;

– efectuarea unor acțiuni de combatre a dăunătorilor astfel încât să prevină contactul acestora cu produsele alimentare;

– asigurarea trasabilității pentru produsele din prescuit;

– depozitarea produselor în condiții de igienă și temperatură care să mențină calitatea si siguranța acestora;

 

Pentru deficiențele menționate anterior, angajații D.S.V.S.A. Ialomița au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale în valoare de 130400 lei și au dispus ca măsură complementară  confiscarea unei cantităti de 340,42 kg carne, produse din carne și pește.

 

D.S.V.S.A. Ialomița informează pe această cale toți operatorii economici din domeniul alimentar că acțiunile de control vor continua și roagă consumatorii să semnaleze orice abateri de la bunele practici de comercializare a produselor alimentare.

 

 

 

           

 

COMPARTIMENTUL COMUNICARE  DIN CADRUL D.S.V.S.A. IALOMIȚA