INFORMARE ACCESARE FONDURI EUROPENE

 

 

Prin prezentul, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează semnarea a două Contracte de finanțare cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Național de Dezvoltarea Rurală (PNDR),  Submăsura 5.1 ”Sprijin pentru investiții în acțiuni preventive menite să reducă consecințele dezastrelor naturale, evenimentelor adverse și evenimentelor catastrofale”, program finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală.

Sprijinul acordat prin acestă sub-măsură va contribui la:

►Cresterea capacităţii operationale de prevenire a apariţiei epizootiilor şi combaterea acestora, inclusiv prin diminuarea timpului de reacţie din partea autorităţilor;

Obiective preconizate a fi atinse prin realizarea investiţiei publice.

Reducerea timpului de rulare a probelor pe aparat la 30 minute, respectiv maximum 1 oră (datorită protocolului de lucru de tip fast), față de aproximativ 2 ore (durata de rulare a probelor cu echipamentele existente în laborator în prezent) are ca rezultat raportarea rapidă a rezultatelor, aspect deosebit de important în cazul probelor pozitive pentru pestă porcină africană, care necesită o intervenție rapidă în teren. Datorită reducerii timpului de lucru, va crește și capacitatea analitică a laboratorului.

Astfel,

  • în data de 15.11.2019, a fost semnat primul contract de finanțare având ca obiect “Echipamente pentru buna desfășurare a activității de încercare în cadrul Laboratorului de Biologie Moleculară, pe termen lung, conform Programelor Naționale de supraveghere și Control a Bolilor Cofinanțate la Animale (Pestă Porcină Africană)”. Valoarea totală eligibilă fără TVA a contractului este de 99.990 euro. Perioada de implementare este de 24 de luni de la semnarea contractului.
  • în data de 18.11.2019, a fost semnat al doilea contract de finanțare având ca obiect “Echipamente necesare realizării analizelor în cadrul Laboratorului de Biologie Moleculară pentru Pestă Porcină Africană”. Valoarea totală eligibilă fără TVA a contractului este de 100.000 euro. Perioada de implementare este de 24 de luni de la semnarea contractului.

 

 

 

COMPARTIMENTUL COMUNICARE DIN CADRUL DSVSA IALOMIȚA